Annuleringsverzekering

Reisverzekering en Annuleringsverzekering

Zoek via Google en je komt de wereld aan informatie en vragen tegen over de combinatie van Reisverzekering en Annuleringsverzekering. Vaak denkt men dat de reis- en annuleringsverzekering een setje zijn; bij elkaar horen. Dat een annuleringsverzekering vaak bij een reisverzekering inbegrepen is, is iets wat mensen juist vaak ten onrechte denken! Een annuleringsverzekering is namelijk ook benodigd wanneer je van plan bent op vakantie te gaan of om een reis te maken, maar is toch echt iets anders dan alleen maar de reisverzekering. Bij een annuleringsverzekering gaat het er namelijk om dat je een vakantie
zogezegd extra kunt verzekeren wanneer deze om vooraf bepaalde redenen ineens niet kan doorgaan. Een annuleringsverzekering biedt een uitkomst wanneer je zelf ziek wordt of er iets ernstigs plaats vindt in je directe omgeving, waar het annuleren van een reis voor benodigd is. Wanneer je op dat moment over een annuleringsverzekering beschikt, worden de gemaakte kosten meestal (let op: niet altijd het volledige bedrag!) volledig vergoed en heb je geen geld verloren aan een vakantie die je nooit hebt kunnen of mogen afmaken.

Annuleringsverzekering afsluiten voor…..

Vooral voor de grotere en duurdere reizen is een annuleringsverzekering afsluiten dus interessant, maar door de lage prijs van een annuleringsverzekering kan deze verzekering ook al interessant zijn voor zelfs een weekendje of weekje weg. Voor enkele tientjes kun je vaak namelijk al een annuleringsverzekering afsluiten. Let ook op de voorwaarden.

Doorlopende annuleringsverzekering?

Net zoals met de reisverzekeringen kunt u ook vooraf kiezen of u het liefst een doorlopende annuleringsverzekering wilt of een kortlopende. De eerstgenoemde is logischerwijs het meest praktisch wanneer u vaak op reis wilt gaan. Een voorbeeld: is er ziekte in uw familie of vriendenkring, of hebt u ouders die niet meer de jongste zijn en is de kans aanwezig dat u uw vakantie vroegtijdig moet cancelen, maar wilt u het liefst een goedkope annuleringsverzekering? Dan is de kortlopende of eenmalige annuleringsverzekering de meest goedkope oplossing meestal.

Reis of vakantie annuleren zonder annuleringsverzekering?

Elke dienstverlener biedt meestal een optie voor het annuleren van een reis. In de algemene voorwaarden van de betreffende dienstverlener kunt u alles erop nalezen. Wel moet gezegd worden dat ’t annuleren van een dergelijke reis vaak toch nog een hoop geld kost. Doet u echter mee aan een groepsreis, -men spreekt in het algemeen over een pakketreis, een pakketreis is compleet georganiseerd d.w.z.: inclusief vervoer, de overnachting(en) en minimaal 1 toeristische dienst zoals een compleet verzorgde reis naar Parijs met een bezoek aan de Eiffeltoren- dan zijn er volgens Artikel 503 – 7:503 van het Burgerlijk Wetboek mogelijkheden tot het annuleren van de reis.

Overige termen

Een kortlopende annuleringsverzekering wordt in de volksmond ook wel een tijdelijke, aflopende of een eenmalige verzekering genoemd. Komt u deze termen tegen op websites van annuleringsverzekeraars die u wellicht straks al gaat vergelijken? Dan weet u alvast dat een tijdelijke annuleringsverzekering of een eenmalige, gewoon hetzelfde betekent als de kortlopende.

De Annuleringsverzekering vergelijken

Om te berekenen wat de kosten van een annuleringsverzekering zijn, zal de bank of de verzekeraar uw premie vaak berekenen door van de totale ‘reissom’ uit te gaan. Hierin wordt vaak puur gekeken naar het geldbedrag dat je aan een dergelijke verzekering kwijt bent en niet naar de soort vakantie of reis. Voordat u daarom een annuleringsverzekering vergelijken wilt door meerdere offertes via bijvoorbeeld onze site aan te vragen, is het verstandig om dit in uw achterhoofd te houden. Zoals ook met alle andere verzekeringen geldt: let u a.u.b. ook op de voorwaarden van de betreffende annuleringsverzekering.
Wanneer je niet geïnteresseerd bent in een annuleringsverzekering kan dat natuurlijk ook. Sommige mensen vinden het niet nodig om een annuleringsverzekering af te sluiten omdat het annuleren van een reis vrijwel nooit voorkomt. De kosten van een dergelijke verzekering zijn echter zo laag, waardoor het een zeer goedkope aangelegenheid wordt om deze verzekering af te sluiten en u daarmee een belangrijk risico kunt vermijden voor relatief weinig kosten. Na het lezen van dit artikel ben je wellicht instaat om te kiezen voor de juiste annuleringsverzekering en te berekenen of het interessant is om een dergelijke verzekering op slimme manier aan te gaan. Houd u er ook terdege rekening mee dat de beste annuleringsverzekering eigenlijk niet bestaat.