Autoverzekering

Autoverzekering afsluiten

De autoverzekering is een van de meest gekochte verzekeringen in Nederland. En dat is ook niet meer dan logisch. De autoverzekering is namelijk een van de weinige verplichte verzekeringen in Nederland. De autoverzekering die verplicht is wordt de WA-verzekering genoemd, op deze WA-verzekering zijn een aantal aanvullingen mogelijk waardoor je beter verzekerd bent. Deze extra aanvullingen zijn niet verplicht. Deze verplichting is gesteld door de overheid om met de auto gemaakte schade op iemand te kunnen verhalen, waardoor gemaakte schade altijd zal worden vergoed. De drie mogelijke autoverzekeringen die we van elkaar mogen onderscheiden zijn:

Soorten autoverzekeringen

  • De WA-verzekering
  • Beperkt casco
  • Volledig casco
  • De eerste verzekering hebben we natuurlijk al deels besproken, deze verzekering is de verzekering die de wettelijke aansprakelijkheid vergoed. Deze wordt meestal afgekort als WA. Een aanvulling op de WA-verzekering is beperkte casco. Naast dat deze verzekering je wettelijke aansprakelijkheid verzekert, verzekerd deze ook stormschade, brandschade en schade die voortkomt uit diefstal.
    Tot slot is er volledige casco, deze wordt in de volksmond ook wel gezien als allrisk verzekering, omdat hij de meest waarschijnlijke risico’s die je met de auto kunt oplopen vrijwel allemaal verzekerd. Hierbij ben je namelijk ook verzekerd voor botsingen waarbij niet wordt gekeken naar wie nu precies de schuldige is.
    Om te berekenen wat een dergelijke autoverzekering precies gaat kosten heeft een bank of verzekeraar een aantal gegevens van je nodig. Om deze gegevens te achterhalen zal een verzekering vaak je nummerbord willen hebben. Zo kunnen ze direct berekenen wat je verzekering precies gaat kosten. Omdat de prijzen van de verschillende verzekeringen meer dan eens veel van elkaar zullen verschillen is het belangrijk om goede vergelijkingen te maken zodat je tot een voordelige premie kunt komen.