Doorlopende reisverzekering

Doorlopende reisverzekering vergelijken

Een doorlopende reisverzekering is een reisverzekering die er is voor vakantiegangers of reizigers die meer dan eens per jaar op vakantie of op reis gaan in het binnen- of buitenland. Als u een doorlopende reisverzekering gaat afsluiten, zorgt u ervoor dat u zich niet elke vakantie of reis opnieuw hoeft te verzekeren maar, zoals de term al impliceert, doorlopend voor reizen en vakanties verzekerd bent. Vaak kan men de kosten van een doorlopende reisverzekering al binnen twee reizen of eerder terugverdienen in vergelijking met een normale reisverzekering.
Gaat u dus twee maal per jaar of vaker op vakantie? Dan is het interessanter voor u om te kiezen voor een doorlopende reisverzekering. Deze verzekering is er min of meer voor de luie mens maar ook voor de reiziger die het zich niet kan veroorloven onverzekerd te zijn. Wilt u een doorlopende reisverzekering vergelijken? Leest u dan snel hieronder verder.

Vergelijk doorlopende reisverzekering

Het berekenen en vergelijken van de premie en voorwaarden van een reisverzekering is een vrij gemakkelijke opgave en wordt meestal door de bank of verzekeraar zelf gedaan. Het is zeer verstandig om meerdere offertes bij verschillende reisverzekeraars aan te vragen en gewoon zelf op basis van de toegestuurde offertes een keuze te maken. Let u er op bij het afsluiten van een doorlopende reisverzekering op hoeveel premie u natuurlijk betalen moet maar ook wat er zoal verzekerd is. Vaak verschilt dit nogal per verzekeraar en blijkt achteraf dat de goedkoopste reisverzekering toch in verhouding veel onvoordeliger is dan een ‘dure reisverzekering’. Bij het afsluiten van een reisverzekering kunt u soms verschillende pakketten afsluiten, maar de meeste reisverzekeraars bieden vaak maar een basispakket aan waarnaast u voor deze goedkope doorlopende reisverzekering ook een aanvullende reisverzekering afsluiten kunt. De beste doorlopende reisverzekering is voor iedereen weer anders, aangezien elke reiziger toch ook weer andere wensen heeft, een andere bestemming kiest, op een andere manier reist en elke vakantie gewoon anders is. Kortom: de beste doorlopende reisverzekering bestaat eigenlijk niet, net zoals de goedkoopste doorlopende reisverzekering na het vergelijken niet meteen de beste keuze hoeft te zijn.

Aanvullende dekking?

Sommige reisverzekeringen kunt u desgewenst bij diverse verzekeraars uitbreiden met een z.g. aanvullende dekking. Erg handig, omdat u zelf natuurlijk precies weet wat de mogelijke risico’s zijn die u in uw vakantie of op uw reis kunt verwachten. Gaat u bijvoorbeeld dit jaar op skivakantie? Dan is het raadzaam om eens na te denken over een wintersportdekking als aanvullende verzekering/dekking op uw bestaande doorlopende reisverzekering. Wellicht dat, om het voorbeeld van uw skivakantie nogmaals te gebruiken, een ongevallendekking ook verstandig is om af te sluiten. U kunt natuurlijk ook een ongevallenverzekering afsluiten.

Soorten aanvullende dekkingen

Kort gezegd zijn er legio soorten dekkingen extra af te sluiten als extra optie bij uw doorlopende reisverzekering. Hieronder behandelen wij snel de meest bekende extra dekkingen:

Wintersportdekking of wintersportverzekering:

Met deze extra dekking verzekert u uw ski’s, uw skikleding en ook een gipsvlucht is normaal gesproken inbegrepen. Deze dekking is eigenlijk gewoon een pre wanneer u op vakantie gaat.

Ongevallendekking of ongevallenverzekering:

Mocht u een permanente handicap oplopen tijdens uw reis of komen te sterven, dan wordt er een eenmalig geldbedrag uitgekeerd aan u of aan uw nabestaanden.

Dekking medische kosten in het buitenland:

Kort gezegd: medische kosten die u in uw vakantie maakt en die niet vergoed worden door uw basiszorgverzekering, worden dankzij deze extra dekking bij uw doorlopende reisverzekering vergoed.

De werelddekking als uitbreiding op uw verzekering:

Deze extra reisverzekering op uw basisverzekering is aan te raden wanneer u buiten de EU reist.

De extra reisverzekering voor uw auto:

U gaat een doorlopende of normale reisverzekering afsluiten. Maar hebt u er ook over nagedacht of u wel goed verzekerd bent met uw auto? Bepaalde reisverzekeraars bieden een z.g. extra autohulp pakket aan. Hiermee is uw reisverzekering, wanneer u reist per auto en/of caravan, helemaal compleet. Deze extra autoverzekering afsluiten voor in het buitenland (in Europa) dekt o.a. autopech of in het geval van een auto ongeluk/ongeval. Leest u ook het artikel over de caravanverzekering.

Doorlopende reisverzekering i.c.m. annuleringsverzekering

Uiteindelijk is een annuleringsverzekering toch wel een van de, in onze ogen, belangrijkste extra verzekering die u zou kunnen afsluiten wanneer u een reisverzekering afsluit. Elke verzekeraar hanteert weer een andere dekking voor het geval dat u uw vakantie moet afbreken. U kunt zich verder oriënteren door het artikel over de Annuleringsverzekering te lezen.

Samenvatting doorlopende reisverzekering

Voordat u een doorlopende reisverzekering vergelijken gaat en om erachter te komen of deze variant interessant voor u is, moet u dus goed bij uzelf nagaan hoe vaak per jaar u ongeveer op reis gaat en hoeveel geld u kwijt bent aan de normale (dus de kortlopende reisverzekering) reisverzekering. Wanneer dit bedrag aanzienlijk hoger uitkomt dan een doorlopende reisverzekering, is het misschien wel zo handig om eens na te denken over een mogelijke overstap van de losse verzekering naar een doorlopende vaste reisverzekering. Op deze manier bent u met een jaarlijkse betaling voorzien van zekerheid en hebt u er verder geen omkijken meer naar. Het opzeggen van een dergelijke reisverzekering zal vaak weinig problemen opleveren, waardoor ook dat geen obstakel hoeft te vormen. Bespaart u dus kosten uit en gaat u eens nauwkeurig uw toekomstige reisverzekering vergelijken.