Levensverzekering

De levensverzekering vergelijken

In onze huidige wereld kan men zijn of haar leven en sterven verzekeren. Dit kan met de levensverzekering, ook wel overlijdensdekking of pensioensparen genoemd. Deze is er in vele vormen en verschillende gedaantes. Belangrijkste om te weten is dat een levensverzekering afgesloten wordt in verband met het leven of het sterven van de verzekerde. Hier hoort uiteraard ook de uitvaart bij. Kenmerken van een levensverzekering zijn: uitkering bij het overlijden of uitkeren wanneer de verzekerde nog in leven is.

Waarom een levensverzekering afsluiten?

Er zijn diverse redenen waarom het verstandig kan zijn deze verzekering af te sluiten. Zo kunt u met deze verzekering uw hypotheekschuld of andere hypotheek¬†lening aflossen; in samenspraak met de geldverstrekker (dit is bij de meeste geldverstrekkers mogelijk). Op het moment dat de einddatum van de aflossing is bereikt, wordt een geldbedrag uitgekeerd. Verder kan een levensverzekering uw familie nabestaanden financieel bijstaan. Meestal zijn » Lees alles over Levensverzekering

Overlijdensrisicoverzekering

Uw nabestaanden goed achterlaten

In een ander artikel bespraken wij al de uitvaartverzekering. In het verlengde daarvan willen wij het nu over de overlijdensrisicoverzekering hebben. Het overlijden is natuurlijk geen prettig onderwerp, maar het is een prettige gedachte om te weten dat uw uitvaart later betaald kan worden en dat uw nabestaanden dankzij deze verzekering verzorgt achterblijven. Bent u op zoek naar meer informatie over deze vorm van verzekeren? Lees dan snel verder, want het is de moeite waard te overwegen deze verzekering in uw pakket op te nemen.

Wat doet een overlijdensrisicoverzekering?

Als u deze verzekering afsluit, krijgt de verzekerde een geldbedrag van de verzekeraar uitgekeerd wanneer deze, nog voordat de einddatum is bereikt, komt te overlijden. Wanneer de verzekerde pas nadat de vooraf afgesproken einddatum is bereikt komt te overlijden, wordt er geen geldbedrag uitgekeerd. Dit is het risico die beide partijen aangaan. Een overlijdensrisicoverzekering wordt ook wel gewoon
» Lees alles over Overlijdensrisicoverzekering

Uitvaartverzekering

De zekerheid van het overlijden

Een ding is zeker: vroeg of laat komt iedereen eens te overlijden. Omdat ook u geen eeuwig leven hebt is het zinvol om de voordelen van uitvaartverzekeringen eens nader te aanschouwen. In een volgend artikel bespreken wij ook de variant op een uitvaartvaartverzekering, namelijk de overlijdensrisicoverzekering.

Wat is een uitvaartverzekering precies?

Een uitvaartverzekering is een soort verzekering die u kunt afsluiten bij de meeste verzekeraars. Deze verzekering keert een (meestal) vooraf afgesproken bedrag uit wanneer u (de verzekerde) komt te overlijden. Nader beschouwt is een uitvaartverzekering een buitenbeentje in de verzekeringswereld. Een verzekering sluit je namelijk af vanwege de onzekerheid dat een voorval plaats gaat vinden. Maar omdat elk mens komt te overlijden, is er in dit geval wel de zekerheid dat dit voorval plaats gaat vinden. Dit even terzijde. Met een uitvaartverzekering dekt u de financiele kosten van uw nabestaanden.
» Lees alles over Uitvaartverzekering