Zorgverzekeringen 2013

Zoals met de jaren hiervoor ook al het geval was, zullen voor 2013 de zorgverzekeringen veranderen. Aan de verzekering zelf zal in principe weinig tot niets veranderen, maar wel de samenstelling van onder andere het basispakket zal wat anders zijn dan dat wij in 2012 gewend waren. We kunnen er niet omheen: alles zal weer veel duurder worden voor u. Daarom is het voor veel consumenten min of meer een noodzaak om in 2013 de zorgverzekeringen te gaan vergelijken.

Ga vergelijken

Via onze website kunt u vergelijkingen doen. Hoe kunt u dit doen? Let u vooral op de advertenties en links naar zorgverzekeraars op onze website. Doe bij hen een gratis vergelijking. Zo komt u erachter wat voor u de goedkoopste manier van verzekeren is. Let u vooral op de dekkingsgraad; wat wordt zoal vergoed? Natuurlijk let u ook op de premie die u moet betalen; dit kan soms zo een tientje of meer per maand verschillen! Ten slotte is het erg verstandig om ook te letten op de kwaliteit die de zorgverzekeraar u als consument kan bieden; daarbij doelen we speciaal op de klantenservice, of u online bij uw zorggegevens kunt en of de informatie op de zorgverzekeringssite wel duidelijk is.

Wat is de zorg premie voor 2013?

Volgens de huidige berichten zal de zorgpremie voor 2013 in totaal enkele honderden euro’s per jaar omhoog gaan. Dit komt neer op een stijging tussen de tien en twintig euro per maand. Voor de grootverdieners hoeft dit geen probleem te zijn. Maar wij kunnen ons goed voorstellen dat twee tientjes extra per maand voor u al een heel groot probleem is. Onderaan dit artikel leest u wat u daaraan kunt doen.

Wat is het verplichte eigen risico

Volgens Independer.nl gaat het verplichte eigen risico omhoog naar €350,- Dit is een forse stijging ten opzichte van 2012. Tevens moet u, wanneer u in het ziekenhuis ligt voor een behandeling, verplicht zelf €7,50,- per dag bijdragen. Hebt u een rollator nodig? Ook deze gaat uit het basispakket. Voor een gehoorapparaat moet u binnenkort ook een eigen bijdrage van minimaal vijfentwintig procent zelf betalen.

Overstap maken

Rond november is het dus helemaal duidelijk wat de zorgpremies zijn. Mocht u tegen die tijd gaan vergelijken met andere zorgaanbieders en erachter komen dat u bij uw huidige verzekeraar duur uit bent? Dan kunt u overstappen. U schrijft zich simpelweg in bij de nieuwe aanbieder, geeft aan waar u op dit moment verzekert bent en vervolgens schrijft uw nieuwe zorgverzekeraar u uit. U hoeft niets te doen!

Premie van de zorgverzekering 2012 fors duurder

Bekendmaking kosten en premie zorgverzekering 2012

Deze week is bekend gemaakt via diverse toonaangevende verzekeringssites, waaronder op Verzekeringssite.nl, dat de premie van zorgverzekeringen in 2012 fors gaat stijgen. De stijging van de premie voor de zorgverzekering schat men in 2012 op 30 euro. Dit valt fors hoger uit dan de verwachte 10 euro waar het kabinet in 2011 nog van uitging. Wij van Berekenverzekering.nl hebben meerdere websites van zorgverzekeraars bezocht om te onderzoeken hoe zij hun klanten voorbereiden op een mogelijke forse stijging van de premie zorgverzekering voor komend jaar. Opvallend is dat de meeste zorgverzekeraars de nieuwe premiekosten nog niet openbaar maken, er nog geen opties zijn voor het berekenen van de zorgpremie en zij al helemaal niets schrijven over mogelijke veranderingen in de zorgpolissen. We hebben een klein overzicht gemaakt:
» Lees alles over Premie van de zorgverzekering 2012 fors duurder

Zorgverzekering vergelijken

De zorgverzekering vergelijken in 2013

Berekenverzekering.nl geeft u handige informatie, zodat u de premie voor 2013 van de zorgverzekering vergelijken kunt op de beste manier. Er zijn diverse zorgverzekering vergelijking modules op vergelijkingssites, waarmee u de premies en voorwaarden vergelijken kunt. Besparen op uw zorgverzekering scheelt u in 2013 veel geld. Maar voordat u bij diverse zorgverzekeraars uw premie berekenen wilt, moet u echt onze belangrijke informatie allereerst doornemen.

Besparen en uw zorgverzekering vergelijken

Omdat de zorgverzekering in 2013 ongeveer 10% duurder is worden en het de verwachting is dat de premies voor de zorgverzekeringen in 2013 drastisch gaan stijgen, is het heel eenvoudig om 10 euro tot 30 euro per maand te besparen op de zorgverzekeringen door simpelweg te vergelijken met alle zorgverzekeraars onderling. Daarnaast is geld besparen door te kiezen voor een goedkope zorgverzekering in 2013 niet alleen een belangrijke reden om van zorgverzekeraar te veranderen; Veel zorgverzekeraars stunten ook met de voorwaarden en de dekking. Zo kan het zijn dat u wellicht voor uw gevoel een
» Lees alles over Zorgverzekering vergelijken