Studenten zorgverzekering

Kennismaken met de studenten zorgverzekering.

De studenten zorgverzekering is eigenlijk niets meer of niets minder dan de normale zorgverzekering, maar dan anders. Sommige verzekeraars hebben echter een basispakket + aanvullende zorgverzekering samengesteld speciaal voor studenten. Omdat studerenden er over het algemeen een andere leefwijze op na houden, is met name het aanvullende pakket daarop gebaseerd. Voor jou als student kan dat  interessant zijn!

Geen student maar toch uw zorgverzekering voor 2011 vergelijken? Klikt u dan direct op Vergelijk Zorgverzekering om meer te lezen over het vergelijken van de normale zorgverzekering voor volwassenen.

Voordelen zorgverzekering voor studenten?

Omdat de basisverzekering gewoon hetzelfde is, draait het met name om het aanvullende pakket voor de studenten. Zo kun jij je als student bijvoorbeeld naast de basisdekking/basisverzekering extra verzekeren voor reizen naar het buitenland of voor sportmedisch advies. Sommige verzekeraars geven bij het afsluiten van een verzekeraar leuke extraatjes weg. Zo is er een verzekeraar die jou voor een heel jaar gratis condooms toestuurt. Sommige geven je ook extra korting als je er voor kiest om je premie per kwartaal, half jaar of per jaar te betalen. Met de korting op je jaarlijkse premie kun je dus best veel besparen. En als je verwacht dat je elk kalenderjaar weinig gebruik maakt van je basisverzekering (hoe jonger, des te gezonder toch?) dan is het misschien handig om een extra vrijwillig eigen risico af te sluiten. Ook hierdoor kun je weer korting krijgen op je premie. Op 1 januari ’09 is er een wettelijk verplicht eigen risico voor de verzekerden. Dit vanaf 18 jaar. Dit eigen risico bedroeg in 2009 155 euro. Inmiddels bedraagt het eigen risico voor de zorgverzekering in 2011 fors meer en zal in 2012 ook het e.e.a. veranderd worden

Zorgtoeslag aanvragen.

Studenten met een klein bijbaantje en dus weinig verdiensten, komen zeer waarschijnlijk in aanmerking voor de zorgtoeslag. Ook mensen met een laag inkomen kunnen maandelijks tot wel €70,- aan zorgtoeslag krijgen. Ben jij student? Informeer dit dan bij de verzekeraar die je straks uitkiest. Welke zorgverzekeraar kiezen als student?
AGIS Zorgverzekeringen komt goed uit de bus, evenals Interpolis en OHRA.

Studenten zorgverzekering vergelijken

Je kunt kiezen uit de aanbieders op onze website voor studenten zorgverzekeringen. Wij raden jou aan de aanvullende pakketten van meerdere aanbieders met elkaar te vergelijken. De zorgpremie vergelijken kun je op dezelfde manier doen.