Vorstverlet en ondernemersrisico

Bouwbedrijven in zwaar weer
Vele honderden bouwbedrijven die werkzaam zijn in de bouw, zoals rietdekkers en dakdekkers, metselaars en voegbedrijven, zitten in de financiele problemen vanwege het aanhoudende winterweer. De bouwbedrijven moeten al sinds midden december hun personeel gewoon doorbetalen, terwijl er geen werk is vanwege de winterse omstandigheden.

Volgens het ANBI (aannemersfederatie Nederland Bouw en Ifra) gaan er, als het nu nog een extra week doorvriest, veelĀ ondernemers kapot. Vooral in het Noorden en Oosten zijn de problemen groot en is de kans aanwezig dat, mocht het blijven vriezen, duizenden bouwvakkers hun werk kwijtraken.

Volgens de vakbond FNV is het vorstverlet een ondernemersrisico waarvoor bouwbedrijven en ondernemers zelf moeten opdraaien. Zo is het altijd al geweest. BerekenVerzekering.nl signaleert dat bouwbedrijven enige jaren geleden altijd een spaarpotje hadden voor de winterperiode, om personeel uit te kunnen betalen. Ook kleine ondernemers hielden rekening met een lange vorstperiode en stelden zich hierop in. Een ondernemersriscoverzekering is daarbij geen overbodige luxe. Het dekt u in tegen mogelijke schade en zelfs tegenĀ faillisement.