Wintersportverzekering

Wintersportverzekering

Een meer specifieke verzekering zoals de wintersport verzekering bespreken we graag eens met u. Want wanneer u aan een risicovolle sport zoals skien of snowboarden deelneemt, waarbij trouwens de kans op letsel erg groot is, is het namelijk raadzaam om hier een ‘wintersportverzekering’ voor af te sluiten. U bent op deze manier goed verzekerd wanneer er iets fout mocht gaan en u kunt met een dergelijke verzekering onbezorgd (alhoewel u natuurlijk nog steeds moet uitkijken) gaan skiën of andere wintersporten beoefenen. In dit beschouwende artikel bespreken we vanwege het gemak ook direct even
de watersportverzekering, aangezien deze qua polisvoorwaarden en verzekeringsvorm, hoogte van de premie en de intensiviteit (lees: kans op schade of letsel) bijna geheel identiek is aan de wintersportverzekering. De watersportverzekering is in dezen niet de bootverzekering, aangezien deze verzekering er meestal vanuit gaat dat u over een eigen boot beschikt.

Watersport- c.q. wintersportverzekeringen

De watersport- en wintersportverzekeringen, in het laatste geval ook wel een skiverzekering genoemd, zijn een alsmaar vaker afgesloten verzekering. Veel mensen komen achter de risico’s die hieraan kleven waardoor ze het belang van dergelijke verzekeringen steeds beter gaan inzien. Een watersportverzekering verzekert, zoals de naam al doet vermoeden, verschillende soorten watersporten zoals zeilen en surfen, waterskien, kanoen. De vele risico’s die een watersport met zich meebrengt kunnen op deze manier gemakkelijk worden gedekt. Er zijn zeer veel verschillende soort watersportverzekeringen verkrijgbaar, het is echter belangrijk dat je goed bedenkt waarvoor je jezelf precies wilt verzekeren zodat je vervolgens pas opzoek gaat naar de juiste verzekering die hierbij past.

Welke verzekering past bij de wintersportverzekering?

De volgende verzekering zou u, in overleg met uw verzekeraar, ook kunnen overwegen om af te sluiten, namelijk de annuleringsverzekering. Gaat u wel goed na of bij uw wintersportverzekering geen extra annuleringsdekking aan te vragen is.

Wat zijn de kosten van een watersport- of wintersport verzekering?

De polissen van watersportverzekeringen verschillen namelijk meer dan eens. Ook de kosten die aan een dergelijke verzekering verbonden zitten verschillen vaak aanzienlijk van elkaar. Om te berekenen wat de kosten zijn van een watersport danwel wintersportverzekering is, is het belangrijk om alle vragen van de verzekering goed naar waarheid te beantwoorden zodat de verzekering prima aansluit bij u persoonlijk en, niet onbelangrijk, niet te duur is.

Wat vergoed de wintersportverzekering zoal?

De wintersport- of skiverzekering is in het leven geroepen om alle schade en/of letsel die direct te maken heeft met de wintersport te kunnen vergoeden. U zult bijvoorbeeld meestal geen kosten hoeven te betalen indien u gered moet worden uit noodsituaties. Daarnaast zal de wintersportverzekering ook in veel gevallen de ski-uitrusting of skikleding kunnen verzekeren, waardoor er bij diefstal of andere calimiteiten er altijd een uitweg is (financieel gezien). U hoeft deze plotselinge extra schade niet zelf te betalen. Het berekenen van de hoogte van de premie van deze verzekeringen kunt u het beste doen in gezamelijk overleg met de betreffende wintersportverzekeraar of de bank. Ook bieden diverse informatieve websites hierin een uitkomst.