Zorgverzekering vergelijken

De zorgverzekering vergelijken in 2013

Berekenverzekering.nl geeft u handige informatie, zodat u de premie voor 2013 van de zorgverzekering vergelijken kunt op de beste manier. Er zijn diverse zorgverzekering vergelijking modules op vergelijkingssites, waarmee u de premies en voorwaarden vergelijken kunt. Besparen op uw zorgverzekering scheelt u in 2013 veel geld. Maar voordat u bij diverse zorgverzekeraars uw premie berekenen wilt, moet u echt onze belangrijke informatie allereerst doornemen.

Besparen en uw zorgverzekering vergelijken

Omdat de zorgverzekering in 2013 ongeveer 10% duurder is worden en het de verwachting is dat de premies voor de zorgverzekeringen in 2013 drastisch gaan stijgen, is het heel eenvoudig om 10 euro tot 30 euro per maand te besparen op de zorgverzekeringen door simpelweg te vergelijken met alle zorgverzekeraars onderling. Daarnaast is geld besparen door te kiezen voor een goedkope zorgverzekering in 2013 niet alleen een belangrijke reden om van zorgverzekeraar te veranderen; Veel zorgverzekeraars stunten ook met de voorwaarden en de dekking. Zo kan het zijn dat u wellicht voor uw gevoel een
dure zorgverzekering hebt, terwijl u wel de meest uitgebreide dekking heeft in vergelijking met andere verzekeraars. Lees meer hieronder wanneer u op de beste manier de premie en dekking van uw zorgverzekering vergelijken wilt.

Een minder uitgebreide zorgverzekering kiezen in 2013?

U kunt veel geld besparen op uw zorgverzekering in 2013 door te kiezen voor een minder uitgebreide dekking. Misschien weet u op voorhand al dat u in 2013 weinig gebruik gaat maken van bepaalde zorg, omdat u in 2012 ook al weinig medische hulp nodig had. Dan is het verstandig om dit gegeven mee te nemen wanneer u uw huidige verzekeringspolis met andere zorgverzekeraars vergelijken gaat. U kunt altijd in de jaren daarop weer kiezen voor een uitgebreide dekking, als de situatie daarom vraagt.

U kunt uw eigen risico zorgverzekering verhogen

Als u in 2012 weinig gebruik hebt gemaakt van de medische zorg, dan kan het verstandig zijn om hiermee aanzienlijk te besparen op uw zorgverzekering in 2013, door de eigen risico vrijwillig te verhogen. Uw huidige eigen risico kunt u voor uw toekomstige nieuwe zorgverzekering vergelijken met andere verzekeraars. De wettelijke verplichte eigen risico in 2012 was 220 euro. Hoeveel deze verplichte eigen risico voor de zorgverzekering in 2013 zal zijn is op moment van schrijven nog niet bekend. November 2012: het eigen risico is omhoog gegaan naar €220,- Maar uw eigen risico voor de zorgverzekering kunt u zelf vrijwillig verhogen naar €670,- In veel gevallen kan het slim zijn om dat eens te overdenken, want des te hoger uw eigen risico zorgverzekering is, des te hoger ook de korting hierop zal zijn. Het kan bij u, afhankelijk van de verzekeraar natuurlijk, oplopen tot een winst of geldbesparing van honderden euro’s. En dat op jaarbasis. Wanneer u een zorgverzekering vergelijking gaat doen, omdat u bang bent dat u teveel betaald, is het belangrijk dat u ook dit gegeven meeneemt in uw uiteindelijke afweging. Kijk ook eens bij de zorgverzekering voor studenten.

U en uw partner gaan verzekeren

Veel partners verzekeren zich op dezelfde polis. Terwijl zij lang niet altijd beiden gebruik maken van dezelfde dekking. Bent u bijvoorbeeld erg afhankelijk van een bepaald soort medische zorg, zoals fysiotherapie, tandartsverzekering of de vergoeding vor contactlenzen, en uw partner is kerngezond en verwacht in 2013 nauwelijks van de zorgverzekering gebruik te maken? Dan is het heel verstandig om gewoon ieder apart een zorgverzekering af te sluiten. Hiermee kunt u voorkomen dat u of uw partner meebetaald aan de zorgpremie terwijl u of uw partner geen gebruik maakt van de dekking.

Een collectieve zorgverzekering kiezen

Hoe bespaar ik op mijn premie? Wist u dat u ongeveer zeven procent korting krijgt op uw basisverzekering wanneer u kiest voor een collectieve zorgverzekering? Neem binnenkort eens een kijkje op Vergelijkingssite.nl, hier kunt informatie vinden over de collectieve zorgverzekering. Maar neem eerst onze tips hieronder nog eens door.

Voor uw kind of kinderen ook de beste polis?

Kinderen tot achtien jaar kunt u helemaal gratis meeverzekeren. Volgens diverse vergelijkingssites is het verstandig om uw kind mee te verzekeren op de meest uitgebreide polis, indien u en uw partner beiden een andere zorgverzekeringspolis hebben. Vraagt u voor de zekerheid bij uw eigen zorgverzekering na hoe u uw kinderen het beste kan verzekeren. Een zorgverzekering vergelijken lijkt moeilijker dan het is. Op onze website staan linkjes waarop u direct naar de gewenste zorgverzekeraar kunt gaan. Vraagt u meerdere offertes aan, zodat u uw zorgverzekering voor 2013 uitgebreid kunt vergelijken. Het is ook mogelijk om naar Independer.nl te gaan voor vergelijkingsmodules.