Zorgverzekering

Zorgverzekering in het kort.

De zorgverzekering, ook wel de basisverzekering of ziekenfonds genoemd, is voor burgers in Nederland een verplichte ziektekostenverzekering. Dus ook voor u een verplichte zorgverzekering. Een heel belangrijk kenmerk van deze ziektekostenverzekering is dat de verzekeraar, bij wie door de verzekeringsplichtige een aanvraag wordt gedaan,  iedereen moet toelaten. Andersom geldt dat verzekeringsplichtigen, dus u in dit geval, verplicht zijn zich te verzekeren voor zorg.

Welke zorg wordt gedekt?

1. De geneeskundige zorg  (bv. huisarts)
2. De mondzorg (bv. tandheelkundige en tandartsen zorg tot 22 jaren)
3. Hulpmiddelenzorg (bv. gebitsprotheses)
4. Farmaceutische zorg (bv. bepaalde geneesmiddelen)
5. Verzorging (verloskundige/kraamzorg)
6. Verblijf (bijvoorbeeld in een zorghotel)
7. Vervoer (bv. per taxi of speciaal vervoer)
8. De verpleging (bv. opname in ziekenhuis of verpleegtehuis)

De zorgtoeslag berekenen voor 2013

Voor verzekerden met een laag inkomen, wordt het betalen van de zorgpremie voor de zorgverzekering lastiger. Deze verzekerden kunnen zorgtoeslag aanvragen en ontvangen. Bel uw zorgverzekeraar voor meer info. U kunt voor 2013 uw zorgtoeslag berekenen op de site van de belastingdienst. Ook bestaan er speciale zorgverzekeringen voor studenten. Bent u student? Klik hier voor meer info over speciale Studenten Zorgverzekeringen.

Welke zorgverzekeraar kiezen?

Er is een heel scala aan zorgverzekeraars, daarom kan het moeilijk zijn om een keuze te maken. Belangrijk is dat u een zorgverzekering kiest die bij uw persoonlijke situatie past. Niet altijd is de duurste de beste en levert de duurste verzekeraar de beste basiszorg. Goede zorgverzekeraars zijn o.a.: Achmea, Menzis, Groene Land en Delta Loyd. U kunt ook een aanvullende verzekering nemen. Aanvullende verzekeringen zijn bij elke zorgverzekeraar weer anders. Ga om uw zorgverzekering voor 2013 te vergelijken naar dit artikel over Premie Zorgverzekering vergelijken.

Kosten zorgverzekering en premie 2013

(meer premie betalen in 2013?)
Zoals u wellicht hebt opgemerkt, komen de zorgverzekeringen en het gehele zorgstelsel in 2013 regelmatig in het nieuws. Volgens de overheid wordt de zorg te duur. De kans is daarom ook groot dat wij in 2013 nog meer gaan betalen voor een goede zorgverzekering. Het eigen risico is in 2011 en 2012 al flink omhoog gegaan. Simpele ingrepen bij de tandarts, een bezoek aan de huisarts of fysiotherapie kosten u dus eerst eigen geld. U zult merken dat straks alle zorgverzekeraars online gaan adverteren en pretenderen dat zij de goedkoopste zijn. Voor u een mooie kans om straks de tijd te nemen om deze zorgverzekaars te gaan vergelijken. Hieronder meer over het vergelijken van zorgverzekeringen.

Premie berekenen en vergelijken

Maak een keuze uit bovenstaande zorgverzekeringen (2013) en bereken of vergelijk online uw premie. Het beste is om bij meerdere zorgverzekeraars uw zorgpremie te berekenen en een offerte op te vragen. Een offerte opvragen kost u meestal geen geld!