Zorgverzekeringen 2013

Zoals met de jaren hiervoor ook al het geval was, zullen voor 2013 de zorgverzekeringen veranderen. Aan de verzekering zelf zal in principe weinig tot niets veranderen, maar wel de samenstelling van onder andere het basispakket zal wat anders zijn dan dat wij in 2012 gewend waren. We kunnen er niet omheen: alles zal weer veel duurder worden voor u. Daarom is het voor veel consumenten min of meer een noodzaak om in 2013 de zorgverzekeringen te gaan vergelijken.

Ga vergelijken

Via onze website kunt u vergelijkingen doen. Hoe kunt u dit doen? Let u vooral op de advertenties en links naar zorgverzekeraars op onze website. Doe bij hen een gratis vergelijking. Zo komt u erachter wat voor u de goedkoopste manier van verzekeren is. Let u vooral op de dekkingsgraad; wat wordt zoal vergoed? Natuurlijk let u ook op de premie die u moet betalen; dit kan soms zo een tientje of meer per maand verschillen! Ten slotte is het erg verstandig om ook te letten op de kwaliteit die de zorgverzekeraar u als consument kan bieden; daarbij doelen we speciaal op de klantenservice, of u online bij uw zorggegevens kunt en of de informatie op de zorgverzekeringssite wel duidelijk is.

Wat is de zorg premie voor 2013?

Volgens de huidige berichten zal de zorgpremie voor 2013 in totaal enkele honderden euro’s per jaar omhoog gaan. Dit komt neer op een stijging tussen de tien en twintig euro per maand. Voor de grootverdieners hoeft dit geen probleem te zijn. Maar wij kunnen ons goed voorstellen dat twee tientjes extra per maand voor u al een heel groot probleem is. Onderaan dit artikel leest u wat u daaraan kunt doen.

Wat is het verplichte eigen risico

Volgens Independer.nl gaat het verplichte eigen risico omhoog naar €350,- Dit is een forse stijging ten opzichte van 2012. Tevens moet u, wanneer u in het ziekenhuis ligt voor een behandeling, verplicht zelf €7,50,- per dag bijdragen. Hebt u een rollator nodig? Ook deze gaat uit het basispakket. Voor een gehoorapparaat moet u binnenkort ook een eigen bijdrage van minimaal vijfentwintig procent zelf betalen.

Overstap maken

Rond november is het dus helemaal duidelijk wat de zorgpremies zijn. Mocht u tegen die tijd gaan vergelijken met andere zorgaanbieders en erachter komen dat u bij uw huidige verzekeraar duur uit bent? Dan kunt u overstappen. U schrijft zich simpelweg in bij de nieuwe aanbieder, geeft aan waar u op dit moment verzekert bent en vervolgens schrijft uw nieuwe zorgverzekeraar u uit. U hoeft niets te doen!